Pro-Ject X8 balanced highend draaitafel

X8-walnut

De Pro-Ject X8 B is een uiterst betaalbare highend platenspeler voorzien van diverse features van de ultra-highend Xtension 9 en 10 platenspelers en is bovendien voorzien van gebalanceerde uitgangen voor een front to back gebalanceerde signaaloverdracht. De X8 wordt naar wens voor geïnstalleerd met een hoogwaardig Ortofon Quintet Blue MC element voor de best mogelijke vinylbeleving.

De X8 is voorzien van een high-mass plint en is voorzien van in hoogte verstelbare, aluminium en TPE-gedempte voetjes. Het totale gewicht van deze snaar aangedreven draaitafel bedraagt maar liefst 15 kilogram. Dankzij dit hoge gewicht worden trillingen en resonanties optimaal opgevangen en gedempt tot een onhoorbaar niveau. De elektronisch gestuurde 33/45 RPM motor heeft een hoge gelijkloop waarmee in combinatie met het 5.1 kilogram zware plateau snelheidsafwijkingen tot het verleden behoren.

Audiofiel draaiplateau

Het gelaagde aluminium plateau is uitgerust met een inverted keramisch lager en voorzien van krachtige Neodymium magneten om de druk op het lager te verminderen. In plaats van de gelijmde vinylmat van de premium X9 en X10 is dit plateau voorzien van een afneembare vilten slip mat. Vervang deze naar wens door een lederen of uit kurk vervaardigde mat van Pro-Ject om de klank van uw vinyl optimaal naar eigen wens af te stemmen. De uit een stuk vervaardigde Evolution Carbon toonarm past helemaal bij het audiofiele karakter van deze platenspeler. De arm is voorzien van 4-voudige RVS/ABEC 7 armlagering. De naalddruk, dwarsdrukcompensatie en hoogte van de toonarm zijn door de gebruiker instelbaar.

 

Highend symmetrical bekabeling

De platenspeler wordt geleverd met een stofkap en hoogwaardige 5P semi-symmetrical RCA–bekabeling. Dankzij de mini-XLR uitgang kan de X8 B met behulp van een Connect it mini XLR/mini XLR moeiteloos met de fully-balanced Phono box DS3 B worden gecombineerd voor een front to back gebalanceerde signaaloverdracht in de best mogelijke geluidskwaliteit. Deze 5P XLR-kabel is optioneel bij Pro-Ject verkrijgbaar.

De Pro-Ject X8 B heeft een retailprijs van 2.299 Euro inclusief een voor geïnstalleerd Ortofon Quintet Blue element. Zonder element bedraagt de retailprijs van de X8 1.999 Euro inclusief de BTW. De X8 is leverbaar in een walnoot afwerking, in hoogglans zwart en in hoogglans wit.

Meer informatie:

Brochure Pro-Ject X8 B (pdf)