Pro-Ject X2 B draaitafel met balanced-out

X2-white-2.jpg

De Pro-Ject X2 B is betaalbare highend platenspeler voorzien van een volledig gebalanceerde signaaloverdracht van het platenspeler element naar de phono voorversterker. De platenspeler wordt geleverd met een Ortyofon Quintet Red MC element, maar kan naar wenjs ook worden geleverd zonder element zodat deze met een hoogwaardig MC element naar keuze kan worden uitgerust.

Highend toonarm

De X2 B is voorzien van een hoogwaardige, uit een stuk vervaardigde, 9-inch carbon-aluminium toonarm. Dankzij de toevoeging van carbon heeft deze arm een hoge mate van stijfheid en zorgt het aluminium voor optimale dempingseigenschappen. De 4-punts lagering heeft een extreem lage frictie waarmee de naald de groef perfect aftast. De toonarm is volledig instelbaar. Behalve een hoogte instelling en instelbare dwarsdrukcompensatie is de toonarm bovendien voorzien van azimuth instelling. Hiermee is deze toonarm is geschikt voor een brede keuze aan MM en MC elementen.

Highend bekabeling

De platenspeler wordt geleverd met hoogwaardige Connect it E RCA-bekabeling. Deze semi-symmetrical bekabeling is voorzien van een lage capaciteit en een superieure afscherming, zodat er geen detail in de muziekweergave verloren gaat. Dankzij de mini-XLR uitgang kan de X2 B met behulp van een Connect it mini XLR/mini XLR moeiteloos met de fully-balanced Phono box S3 B worden gecombineerd voor een front to back gebalanceerde signaaloverdracht.

Gebouwd voor het leven

De X2 B heeft een zware en uiterst solide MDF-plint en is voorzien van een acryl plateau met een gewicht van 2 kilogram. Deze wordt via een platte snaar aangedreven door een DC/AC gestuurde motor. Hiermee worden rumble door motortrillingen en de effecten van ongewenste resonanties tot een absoluut minimum beperkt. De snelheid is geheel elektronisch geregeld. Of er nu een 33 RPM muziekalbum, 45 RPM 12-inch of 78 RPM schellakplaat wordt opgezet, de beleving van hoes tot het trommelvlies is optimaal.

De X2 B is verkrijgbaar in een houten afwerking, hoogglans zwart, satijn zwart en satijnwit. De retailprijs inclusief Ortofon Quintet Red bedraagt EUR 1.599 inclusief de BTW.

Meer informatie:

Brochure Pro-Ject X2 B (pdf)