Pro-Ject Automat A1

A1-ProJect-Automat-Header-1

Pro-Ject gaat volautomatisch van start in 2022!

Het Oostenrijkse Pro-Ject introduceert de Pro-Ject Automat A1 platenspeler. Waar Pro-Ject vooral bekend is van haar volledig manuele snaaraangedreven draaitafels, lanceert de fabrikant na drie decennia haar eerste platenspelers met een volautomatische bediening. Een unieke ontwikkeling.

Door het toevoegen van een volautomatische bediening zal de naald tijdens het opzetten nooit meer onbedoeld naast de plaat belanden en komt een eind aan de tijd dat de naald vele uren nutteloos de laatste groef aftast. Hiermee wordt niet alleen uw vinyl gespaard, maar blijft uw naald ook langer in goede conditie. Deze nieuwe volautomaten van Pro-Ject zijn hiermee perfect geschikt voor een nieuwe generatie vinyl liefhebbers, maar ook voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een mooi gebouwde draaitafel met het gemak van een automatische bediening voor een optimale vinylbeleving.

Gevoelige snaar

Van oudsher levert Pro-Ject haar draaitafels met snaaraandrijving. Hierin heeft de fabrikant de afgelopen decennia veel tijd gestoken om dit te perfectioneren. Momenteel behoren de snaaraangedreven draaitafels van Pro-Ject tot de absolute top en ziet de fabrikant geen reden om af te stappen van haar beproefde snaaraangedreven bouwwijze bij de ontwikkeling van haar nieuwe Automat platenspelers. De fabrikant vult met de introductie van haar eerste volautomaat vooral een gat in de markt die in de loop der tijd na de introductie van digital audio is ontstaan.

Ontworpen voor topprestaties

Pro-Ject heeft de Automat A1 voorzien van een olie-gedempte arm lift, instelbare naalddruk, dwarsdruk compensatie en een headshell vervaardigd uit een niet magnetisch met koolstofvezel versterkt materiaal. Het plateau bestaat uit resonantie dempend aluminium en wordt aangedreven door een elektronisch geregelde motor voor een hoge gelijkloop. Voor een optimale ontkoppeling met het oppervlak waarop de speler is geplaatst maakt Pro-Ject gebruik van nieuwe siliconen gedempte voeten en een resonantie dempende plint.

Automat A1: Een goede start

Om deze Automat A1 platenspeler voor een brede groep muziekliefhebbers aantrekkelijk te maken, is deze uitgerust met een ingebouwde MM-voorversterker die naar wens kan worden uitgeschakeld. Standaard levert de fabrikant een Connect it E Phono kabel van Pro-Ject mee voor een optimale connectie. Pro-Ject maakt gebruik van Ultra Low Mass (ULM) aluminium armtechnologie waarmee in combinatie met een Ortofon OM10 platenspeler element een uiterst open, gedetailleerde en dynamische muziekweergave wordt gerealiseerd.

Specificaties

Draaisnelheid: 33/45 tpm (elektronisch geregeld)
Aandrijving: Snaar aangedreven, volautomatisch
Plateau: Resonantie dempend aluminium
Wow & Flutter: 33: +/-0,27%; 45: +/-0,25%
Signaal-ruis afstand: 65dB
Toonarm: 8,3-inch Ultra Low Mass Aluminium toonarm
Effectieve lengte: 211mm
Overhang: 19,5mm
Meegeleverd: 15V DC / 0,8A netadapter, stofkap, 7-inch singles adapter, vilten mat, phono kabel
Stroomverbruik: 1,5W
Afmetingen: 430 x 130 x 364mm (B x H x D)
Gewicht: 5,6kg
Kleur: Zwart

Advies verkoopprijs: 399 Euro inclusief BTW

Over Pro-ject

Pro-Ject Audio Systems is opgericht in 1991, is gevestigd in het Oostenrijkse Wenen en wordt officieel gedistribueerd in Nederland door Highend Music. Pro-Ject ontwikkelt betaalbare highend draaitafels en Hi-Fi apparatuur en heeft het concept platenspeler in de loop van de jaren nog verder weten te verbeteren. Naast de draaitafels levert de fabrikant tevens een omvangrijk aanbod met kwalitatief goede Pro-Ject Box-Design Hi-Fi componenten voor elk beschikbaar budget en produceert aanvullend nog Hi-Fi luidsprekers, Hi-Fi bekabeling en Hi-Fi accessoires.

Brochure Automat A1 (Engels)