Pro-Ject Phono Box DS3 B

PhonoBoxDS3B-1-1.jpg

De Phono Box DS3 B is een hoogwaardige MM/MC phono voorversterker voorzien van een gebalanceerde platenspeler in- en uitgang. Hiermee levert Pro-Ject een volledig gebalanceerde signaalverwerking vanaf het platenspeler element tot aan de XLR-aansluiting van een highend Hi-Fi versterker.

Deze nieuwe Box DS3 B is voorzien van een compleet nieuw ontworpen behuizing. Intern is een symmetrisch ontworpen gebalanceerd audiocircuit geïmplementeerd. De aluminium behuizing zorgt voor een optimale afscherming tegen externe interferentie, waarmee de geluidskwaliteit onder alle omstandigheden optimaal is. De voeding is extern uitgevoerd om de signaalkwaliteit niet te beïnvloeden. Deze voeding is bovendien te opwaarderen met een van de lineaire voedingsunits van Pro-Ject.

De DS3 B phono voorversterker is voorzien van diverse features die doorgaans enkel in het highend segment worden aangetroffen. De impedantie is meervoudig instelbaar met een intuïtieve draaiknop. Ook de capaciteit en gain zijn door de gebruiker instelbaar. Vergeleken met de Box S3 B van Pro-Ject beschikt deze DS3 B over ruimere instel mogelijkheden en levert deze een hogere gain. Hiermee is deze Box DS3 B geschikt voor vrijwel elk merk, model of type platenspeler element.

Balanced is de standaard

Het concept van het platenspeler element werkt al sinds jaar en dag volgens een gebalanceerd principe, maar om hier gebruik van te kunnen maken dient de platenspeler te beschikken over een MC element en een gebalanceerde signaaluitgang. Alle Pro-Ject draaitafels die naast de RCA-aansluitingen zijn voorzien van een XLR-uitgang, Mini-XLR of 5-polige DIN-aansluiting zijn hiermee geschikt voor een volledig gebalanceerde signaaloverdracht.

Stil genieten

Omdat het uitgangssignaal van een platenspeler element relatief zwak is, is deze zeer gevoelig voor interferentie. Omdat gebalanceerd uitgevoerde bekabeling deze interferentie door de bouwwijze kan opheffen levert deze manier van overdracht een veel schonere muziekweergave. Met deze Phono Box DS3 B kan elke vinyl liefhebber genieten van vinyl in audiofiele geluidskwaliteit.

De Phono Box DS3 B is verkrijgbaar in het zilver en in het zwart. Magnetisch te bevestigen houten zijpanelen zijn optioneel verkrijgbaar. De retailprijs bedraagt EUR 599 inclusief de BTW.

Meer informatie:

Brochure Pro-Ject DS3 (pdf)