Pro-Ject Phono Box S3 B

PhonoBoxS3B-11.jpg

De Phono Box S3 B is het front to back gebalanceerde MM/MC instapmodel uit de Pro-Ject Phono Box Design serie. Deze nieuwe Box S3 B is voorzien van een compleet nieuw ontworpen behuizing. Intern is een symmetrisch ontworpen gebalanceerd audiocircuit geïmplementeerd. De aluminium behuizing zorgt bovendien voor een optimale afscherming tegen externe interferentie, waarmee de geluidskwaliteit onder alle omstandigheden optimaal is.

Sluit tot twee platenspelers aan op deze Phono Bos S3 B. Schakel dankzij de opgeslagen settings eenvoudig van de ene speler naar de ander. De phono voorversterker is voorzien van een instelbare impedantie, capaciteit en gain. Op deze manier is de Box S3 B perfect geschikt voor gebruikt met verschillende merken, modellen of type elementen. Met deze competitief geprijsde Box S3 B dicht Pro-Ject het gat tussen haar van RCA-aansluitingen voorziene instappers en de hoogst gepositioneerde XLR RS-modellen.

Balanced is de standaard

Het concept van het platenspeler element werkt al sinds jaar en dag volgens een gebalanceerd principe, maar om hier gebruik van te kunnen maken dient de platenspeler te beschikken over een MC element en een gebalanceerde signaaluitgang. Alle Pro-Ject draaitafels die naast de RCA-aansluitingen zijn voorzien van een Mini-XLR of 5-polige DIN-aansluiting zijn hiermee geschikt voor een volledig gebalanceerde signaaloverdracht.

Stil genieten

Omdat het uitgangssignaal van een platenspeler element relatief zwak is, is deze zeer gevoelig voor interferentie. Omdat gebalanceerd uitgevoerde bekabeling deze interferentie door de bouwwijze kan opheffen levert deze manier van overdracht een veel schonere muziekweergave. Met deze Phono Box S3 B kan ook de vinyl liefhebber met een beperkte beurs genieten van vinyl in de hoogst haalbare analoge geluidskwaliteit.

De Phono Box S3 B is verkrijgbaar in het zilver en in het zwart. De retailprijs bedraagt EUR 399 inclusief de BTW

Meer informatie:

Brochure Pro-Ject S3 B (pdf)