30 jarig jubileum: Pro-Ject Debut Pro

20210715215334_2021-07-15_Pro-JectDebutPro_(1500x750)

Ter ere van haar 30 jarige verjaardag viert Pro-Ject deze mijlpaal met een hoogwaardige nieuwe Debut Pro platenspeler. We willen niet spreken van een speciale editie. Deze audiofiel ontworpen platenspeler is namelijk voorzien van de allerbeste techniek, een uiterst elegante vormgeving en levert bovendien een echte highend geluidskwaliteit.

Deze Pro-Ject Debut Pro is gebaseerd op beproefde, door Pro-Ject zelf ontwikkelde technologie die door de jaren steeds een stapje verder is geëvolueerd. De resonantievrije motor is nog beter met de plint ontkoppeld waarbij de plint zelf doormiddel van drie in hoogte verstelbare dempende voetjes van de ondergrond wordt ontkoppeld. De plint is voorzien van een snaaraangedreven subplateau met een bronzen lager en is voorzien van een TPE dempingsring voor (wederom) een optimale ontkoppeling met het plateau. Het plateau zelf is vervaardigd uit zwaar aluminium voor een optimale gelijkloop.

Bij deze platenspeler wordt voor de eerste maal de een uit een stuk vervaardigde toonarm met Carbon-Aluminium technologie en een nieuwe armlagering toegepast. Deze 8.6-inch hybride toonarm is ongelofelijk licht en stijf waarmee deze nog beter bestand is tegen externe interferenties. Voor deze Debut Pro is de samenwerking met Ortofon aangegaan om een element te ontwikkelen die helemaal op het gebruik met deze toonarm is afgestemd. Dit Pick-It Pro element is gebaseerd op de Ortofon 2M en heeft een lagere capaciteit en een hogere output.

Deze Pro-Ject Debut Pro is wederom een juweeltje van een platenspeler. Audiofiele kwaliteit met een betaalbaar prijskaartje, waar Pro-Ject al decennialang om bekend staat. De platenspeler wordt geleverd inclusief een 15V DC / 0,8A netvoeding, stofkap, ronde 78 RPM snaar en een 7-inch single adapter. De Pro-Ject Debut Pro is verkrijgbaar bij officiële Pro-Ject dealers voor 750 euro.